آرایشی و زیبایی

کراتین مو چیست؟

کراتین مو چیست

کراتین مو چیست؟

خیلی وقت است که دیگر داشتن موهای صاف و لخت که حتی در باران هم به مشکلی نخورند، آرزو نیست. کراتینه مو روشی عالی برای خانم‌ها و مردانی است که از موهای وز خود خسته شده‌اند و می‌خواهند برای مدتی هم که شده از صاف بودن موهای خود لذت ببرند. امروزه با جدیدترین متدها و بالاترین کیفیت‌ها انجام می‌شود. اگرچه این روش یکی از سریع‌ترین و بهترین روش‌ها برای نرم و لخت شدن موها است اما کراتینه مو چیست و آیا انجا این کار به ساختار موها آسیب می‌رساند؟ با ما همراه باشید تا به همه سوال‌های شما پاسخ دهیم.

جهت خرید انواع لوازم ارایشی کلیک کنید.

کراتین مو

کراتین در اصل یک نوع پروتئین است که در به طور طبیعی در موها وجود دارد. این پروتئین باعث صاف درخشان بودن موها می‌شود. این پروتئین به میزان کافی در ساختمان موی افرادی که موهای فر یا موهای وز دارند، وجود ندارد. عمل کراتینه مو در حقیقت با جایگزین کردن مقدار کراتین مورد نیاز موها، باعث نرم شدن و صاف شدن آن‌ها تا ماه‌ها می‌شود. این تکنیک که اغلب پرهزینه هم است. امروزه در آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی بسیاری انجام می‌شود و با استقبال بسیاری از بانوان هم مواجه شده.

این باور که این روش باعث صاف شدن موها می‌شود در حقیقت اشتباه است. در هنگام انجام این روش از محلولی استفاده می‌شود که کراتینه با موها ترکیب شده و کتیکول مو را به دلیل نبودن کراتین در موهای آسیب دیده را ترمیم می‌کند. نتیجه ترمیم کوتیکول مو، به وجود آمدن موهایی صاف و براق است.

این را در نظر داشته باشید که کیفیت موهای طبیعی ما بهترین حالت است. و ما با رنگ کردن، اتو کرده و استفاده از مواد شیمیایی مختلف، باعث نابودی موهای خودمان می‌شویم. کراتین کردن موها فقط برای موهایی مناسب است که بسیار وز و قابل شانه کردن، نیستند.

کراتین مو چیست؟ 1

شناخت و وظایف کراتین

-کراتین‌ها جزو اصلی و اساسی فیبرهای مو هستند که داخل لایه کورتکس قرار گرفتند.

-کورتکس لایه میانی‌ست که بیش از حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد مو را تشکیل می‌دهد.

-رشته‌های کراتین از جنس پروتئین ساخته شده‌اند و در طول مو قرار گرفته‌اند.

-این رشته ها توسط باندها و پیوندهای دیسولفید که باند های عرضی هستند به همدیگر متصل می شوند؛ بنابراین وظیفه اصلی پیوندهای دیسولفید حفظ و انسجام رشته های کراتین داخل کورتکس می‌باشد و وظیفه اصلی کراتین حفظ و سلامت مو هستش.

-بدین معنی که اگر موهایتان کراتین از دست داده می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد مانند استفاده زیاد از سشوار و اتوی مو یا رنگ کردن زیاد.

-مهمتر از همه به سولفاتی که داخل پودر دکولوره هست باید کراتین اضافه کنید. یعنی کراتینی را که موهایتان از دست داده است را به آن برگردانید.

-دستورالعمل استفاده از کراتین در برندهای مختلف متفاوت است.

-جالب است که بدانید پیوندهای دیسولفید، یعنی باندهای عرضی‌‍‌شکل قرارگیری‌شان در کورتکس با حالت موها رابطه مستقیم دارد.

کراتینه مو

مزایای کراتینه کردن مو

  • کراتینه کردن مو موجب ایجاد یک لایه محافظ بر ساقه موی شما در برابر عوامل آسیب زننده خارجی می‌شود و ساقه موی شما را از شکنندگی حفاظت کرده و مقاومت آنها را در برابر استفاده از وسایل حرارتی حالت دهنده مو و یا عوامل محیطی مثل اشعه خورشید و آلودگی محیطی افزایش خواهد داد.
  • بافت و ساختار موی شما را با پر کردن ناهمواری‌های موجود در ساختار ساقه مو و کوتیکول‌ها یکدست خواهد کرد و با این کار موجب افزایش ضخامت موهای نازک و آسیب دیده نیز خواهد شد.
  • درخشندگی و براقیت خاصی را به ظاهر موی شما خواهد بخشید که یک ویژگی نیمه دائم و طولانی مدت است و نیاز به تمدید و ترمیم روزانه نخواهد داشت.
  • وز موهای شما را به طور کامل از بین خواهد برد و امکان حالت دهی آنها را نیز بسیار بیشتر خواهد کرد.

معایب کراتینه کردن مو

  • مواد شیمیایی موجود در کراتین مو مثل فرمالدهید بسیار مضر و خطرناک هستند و به نوعی یک ماده تحریک کننده ایجاد سرطان محسوب می‌شود.بنابراین در استفاده از کراتین مو باید در رعایت موارد ایمنی بسیار توجه به خرج دهید.
  • کراتینه کردن مو همانطور که قبلا هم اشاره کردیم یک فرایند نیمه دائمی به حساب می‌آید و نیاز به ترمیم دارد. ترمیم‌های پی در پی و استفاده مکرر از مواد کراتین علاوه بر هزینه گزاف خود باعث نازک شدن موها و تضعیف ساختمان کوتیکولی‌شان نیز می‌شود.
  • نتیجه به دست آمده از کراتین برای هر فردی با توجه به ساختمان موی شخص متفاوت است و ممکن است پس از استفاده از مواد کراتین دچار آلرژی و یا مشکلات پوستی شوید که توصیه می‌شود در این صورت حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

جهت خرید انواع لوازم ارایشی کلیک کنید.

کراتینه

آیا کراتینه مو ضرر دارد؟

وقتی مو کراتین می‌شود در برخی مواقع با توجه به محلول مورد استفاده برای کراتینه می‌تواند برای فرد و البته برای آرایشگری که همیشه در معرض آن است، بسیار خطر ساز باشد. کراتین ممکن است بتواند مو را صاف کند ، اما به آن آسیب می رساند. به این دلیل که محصولات درمانی کراتین حاوی مواد دیگری به غیر از کراتین هستند.

استنشاق فرمالدهید می‌تواند باعث سوزش گلو و چشم، حالت تهوع و حساسیت پوستی شود. همچنین تماس طولانی‌مدت با فرمالدهید ( formaldehyde ) می‌تواند موجب آسیب به سیستم عصبی مرکزی هم شود. این آسیب‌ها عبارتند از: افزایش ابتلا به سردرد، افسردگی، تغییر خلق‌وخو، بی‌خوابی،‌ بدخلقی، کاهش تمرکز و کاهش چالاکی، حافظه و تعادل. بنابراین بهتر است قبل از کراتینه مو اطمینان حاصل کنید که همه موارد ایمنی رعایت می‌شوند.

کراتینه مو چیست؟ کراتینه کردن مو چه مزایا و مضراتی دارد؟

نکاتی که قبل از کراتینه مو باید بدانیم

پیش از اینکه برای کراتینه کردن موهای خود اقدام کنید، مطمئن شوید که موهای شما مناسب کراتینه باشد. موهای وز و فر می‌توانند گزینه خوبی برای کراتینه باشند، اما کراتینه به هیچ وجه برای موهای صاف و لخت مناسب نیست.

نکته قابل توجه دیگر این است که باید به یک آرایشگر حرفه‌ای برای انجام کراتینه مو مراجعه نمایید. مراجعه به آرایشگرهای غیر حرفه‌ای می‌تواند آسیب زیادی را برای موهایتان به همراه داشته باشد.

ماندگاری موهای کراتینه شده چقدر است؟

یکی از فواید این تکنیک، ماندگاری آن است. البته درمان با این روش معمولا نتایج کاملا متفاوتی دارد. ولی می‌توان گفت که به طور متوسط کراتینه مو بین ۲ تا ۳ ماه ماندگاری دارد. ماندگاری کراتینه به این بستگی دارد که چقدر موهای خود را شامپو می‌کنید. معمولا پیشنهاد می‌شود که موهای خود را هفته‌ای یک تا دو بار بشورید و از شامپوها و نرم‌کننده‌های بدون سولفات استفاده کنید تا ماندگاری آن بیشتر باشد.

مراحل انجام کراتینه مو

پروسه کراتینه کردن مو با شست‌و‌شوی موها آغاز می ‌شود. در این مرحله موها با شامپوی قبل از کراتین شسته و خیسی آن تا حدودی با حوله گرفته می‌شوند. در این مرحله توجه کنید که نیازی به خشک شدن کامل مو نیست و باید موها کمی حالت نم‌دار داشته باشد. در این بین اگر موهای شما نیاز به اکسیژن تراپی و آبرسانی داشته باشد برای شما انجام می شود. این کار در نهایت به احیای مو کمک زیادی می‌کند.

بعد از مراحل مراقبتی و تقویتی نوبت به مرحله اصلی می‌رسد. در این زمان، مواد کراتین به موها اعمال می ‌شوند. این مواد با توجه به دستورالعمل و توصیه‌های مواد مصرفی باید حدودا ۳۰ دقیقه تا یک ساعت روی موها باقی بمانند تا موثر واقع شوند.
مواد کراتین به دلیل آزاد کردن فرمالدهید باعث سوزش چشم و مجاری تنفسی می‌شود. برای جلوگیری از اتفاقات این چنینی می توانید در مقابل باد پنکه این کار را انجام دهید.

اگر در زمان استراحت مواد از سشوارهای سالنی استفاده کنید باعث سرعت بخشیدن به کارها و بهبود عملکرد مواد می‌شود. بعد از سپری شدن زمان مورد نیاز نوبت به اتوکشی موها می‌رسد. در این مرحله از اتو موهایی مخصوص این کار با درجه حرارت بالا استفاده می‌شود تا نتیجه کار ایده آل باشد.

سرانجام موها با شامپو یا ماسک بعد از کراتین شسته می‌شوند تا موارد کراتینه از لابه لای موها پاک شوند. ممکن است مواد شما نیاز به قرنطینه داشته باشد. قرنطینه در واقع زمانی بین 1 تا 3 روز است که به شما توصیه می‌شود به موهای خود آب نزنید تا مواد کراتینه حداکثر کارایی را اعمال کنند.

پروسه کراتین ممکن است چند ساعتی از وقت شما را بگیرد. بنابراین شاید بهتر باشد یک کتاب با خود به همراه داشته باشید که از وقت خود نهایت استفاده را ببرید.

دوام کراتینه مو چقدر است؟

عمر کراتینه مو های شما به سه عامل بستگی دارد:

  1. کیفیت مواد کراتینه
  2. کیفیت ابزار و مهارت فرد
  3. مراقبت های بعد از کراتین

عامل اول یا همان کیفیت مواد، موردی است که اگر با این حوزه آشنا نباشید نمی توانید مواد خوب را تشخیص دهید. به همین دلیل بهتر است از فردی که اطلاعات بیشتری دارد پرس و جو کنید.
حتی اگر شناخت کافی در این زمینه داشته باشید نیز ممکن است کیفیت مواد جدید را نتوانید تشخیص دهید. به همین دلیل احتمالا با مصرف آن، متوجه درجه کیفی مواد می شوید. اما معیار شما از کیفیت چیست؟

مواد کراتین انواع و اقسام مختلفی دارند اما همه آن ها با دو هدف متفاوت تولید می شوند که این هدف می تواند کیفیت را توجیه کند. این اهداف در جهت احیای بیشتر و صافی بیشتر است.

بعضی از مواد کراتین با هدف احیای مو تولید می شوند. پس در این حالت شما نمی توانید کیفیت آن را بر اساس درجه صافی بعد از کراتینه کردن موی سر بسنجید. در صورت استفاده از این مواد، مو های شما با درصد زیادی احیا می شوند اما به میزان کمی نیز صاف می شوند.

بعضی دیگر از مواد نیز با هدف صافی بیشتر وارد بازار می شوند. شما با استفاده از این مواد می توانید تا چند ماه مو های صاف را تجربه کنید. این نوع کراتین با نام کراتین برزیلی نیز شناخته می شود.
اما توجه داشته باشید که میزان فرمالدهید آزاد شده توسط آن بسیار زیاد است. به همین دلیل ممکن است هنگام استفاده از آن ها، چشم ها و مجاری تنفسی شما دچار سوزش شوند.

با توجه به موارد بیان شده در بالا، می توان ادعا کرد که تفاوت کراتینه احیا و کراتینه صافی می تواند تا حد زیادی به مواد آن مربوط شود.

سخن پایانی

امیدواریم این مقاله برایتان مفید و کاربردی بوده باشد. فروشگاه اینترنتی ورانی انواع لوازم آرایشی با بالاترین سطح کیفیت را ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا خرید محصول مورد نظر خود به وب سایت اینترنتی ورانی مراجعه کنید. خوشحال می‌شویم تجربه‌ی خود را از مطالعه‌ی آن با ما به اشتراک بگذارید. همچنین هم‌رسانی این نوشته با سایر دوستان و آشنایان را نیز فراموش نکنید.

فروشگاه آرایشی و بهداشتی ورانی بهترین محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت از پوست رو در اختیار شما قرار داده فقط کافیه کلیک کنید که در اسرع وقت محصول مورد نظر رو در دستتون داشته باشید.

دیدن محصولات فروشگاه ورانی…

دیدگاهتان را بنویسید