آرایشی و زیبایی

علت ترک پا چیست و سریع‌ترین راه های درمان ترک پا

ترک پا چیست راه های درمان ترک پا

علت ترک پا چیست و سریع‌ترین راه های درمان ترک پا

ترک پا یکی از مشکلات رایج پا است که هرکس در طول زندگی‌اش کم و بیش با آن دست و پنجه نرم می‌کند. یک نظرسنجی جدید در آمریکا نشان می‌دهد که 20 درصد از بزرگسالان در این کشور دچار ترک‌خوردگی پوست در پاهای خود می‌شوند. این بیماری پوستی در تمام رده‌های سنی رخ می‌دهد اما این طور که از شواهد پیداست، خانم‌ها بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به ترک‌ پا قرار دارند. از طرفی برای بسیاری از افراد داشتن کف پای خشک و ترک خورده که ظاهر نازیبایی دارد، عذاب‌آور است و در مهمانی‌ها تلاش می‌کنند آن را از دید دیگران پنهان کنند.

برای درمان خشکی کف پا باید ابتدا دلایل ایجاد آن را بشناسیم. علت ترک پا مختلف است؛ از بیماری‌های قارچی و کمبود آب و زیاد شستن پا گرفته تا عوارض افزایش وزن و دیابت. برای اکثر مردم ترک خوردن پاشنه پا معضل جدی نیست و تصور می‌کنند به راحتی با چند درمان خانگی، قابل حل و فصل است؛ اما اگر ترک‌ها بسیار عمیق شوند با درد بسیار زیاد در زمان راه رفتن همراه خواهند بود. اگر برای درمان ترک‌ پای خود، علت و درمان این مشکل پوستی به این صفحه آمده‌اید که احتمالا هم همین‌طور است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

جهت خرید انواع لوازم ارایشی کلیک کنید.

ترک پا چیست؟

هنگامی که پوستِ حساس و آسیب‌پذیر کف پا و پاشنه‌ بسیار خشک می‌شوند، ترک‌های دردناکی به نام شقاق را در پاشنه پا ایجاد می‌کنند. این عارضه باعث احساس ناخوشایندی در پاها می‌شود. در این حالت پوست پاشنه پا پوسته پوسته و ضخیم شده و پینه‌های قهوه‌ای و زرد رنگی را در اطراف لبه‌های پاشنه ایجاد می‌کند. معمولا تنها مشکلی که ترک پاشنه برای افراد ایجاد می‌کند، ظاهر ناخوشایند آن است، اما همین ترک‌های به ظاهر بی‌خطر به باکتری‌ها و ویروس‌ها اجازه ورود به بدن را می‌دهند و منجر به عفونت و بیماری در افراد می‌شوند.

ترک‌ها عموما به دلیل نبود رطوبت کافی در پاها ایجاد می‌شوند که ممکن است زخم شده و حتی خونریزی کنند!

ترک پا

علت ترک پاشنه پا

ترک پاشنه پا تحت عوامل مختلفی به وجود می‌آید که همه افراد باید به‌خوبی از این عوامل آگاهی داشته باشند و با رعایت نکات مهم از این مشکل جلوگیری کنند.

از مهم‌ترین علت ترک پاشنه پاها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • با پای برهنه راه‌ رفتن، بزرگ‌ترین علت ترک پاشنه پا است که باعث خشکی پوست پاها و در نتیجه ترک برداشتن پوست می‌شود.
  • پوشیدن کفش‌های نامناسب در فصل گرما باعث گرم‌ شدن داخل کفش شده و آب پوست را کاهش می‌دهد که این مسئله ترک پاها را به دنبال دارد.
  • استفاده از مواد شوینده قوی مانند صابون، باعث جدا شدن روغن‌های حفاظتی از پوست شده و در نهایت ترک برداشتن پوست شود.
  • مشکلات پزشکی از جمله دیابت، کم‌کاری تیروئید، پسوریازیس، بارداری، اضافه‌وزن، سو تغذیه و بیماری‌های گوارشی باعث به‌ وجود آمدن پوست خشک می‌شوند.
  • کمبود ویتامین‌های مورد نیاز بدن مانند ویتامین A، ویتامین B7 و B3 هم باعث خشکی پوست و ترک پاشنه پا می‌شود.
  • ایستادن طولانی‌مدت روی سطوح سخت
  • حمام با آب داغ به‌صورت طولانی‌مدت هم از دیگر عوامل ترک پاها به‌ حساب می‌آید.

درمان‌های خانگی برای ترک پا

کرم‌ها، پمادها و لوسیون‌های مرطوب کننده، به پوست کمک می‌کند تا رطوبت خود را حفظ کرده و در عین حال از خشک شدن پوست و ترک خوردن آن جلوگیری می‌کند‌. از طرفی دیگر مرطوب نگه داشتن پوست به درمان پوست ترک خورده هم کمک می‌کند‌.

اگر ترک پاشنه پا خفیف باشد، استفاده از کرم مرطوب کننده دو یا سه بار در روز ممکن است منجر به حل مشکل شود. از طرفی دیگر مالیدن پاشنه پا به کمک سوهان پا یا سنگ پا و سپس استفاده از مرطوب کننده به رفع پینه‌ی پا کمک می‌کند. توجه کنید که نباید از سنگ پا به مقدار زیاد استفاده کرد، استفاده‌ی زیاد از این وسیله منجر به وخیم شدن اوضاع ترک پاشنه‌ی پا خواهد شد.

راه‌های زیر به درمان ترک پاشنه کمک می‌کند:

درمان ترک پا

استفاده از کرم مرطوب کنند‌ه‌ی نرم کننده و یا آب رسان

کرم‌های نرم کننده به درون پوست نفوذ کرده و فقدان آب را کاهش می‌دهند. مواد تشکیل دهنده‌ی این دسته از کرم‌ها فضای خالی بین لایه‌های پوست را پر کرده و در نهایت باعث می‌شوند که پوست بافت نرم‌تر و انعطاف‌پذیرتری پیدا کند. کرم‌های جاذب رطوبت به خارجی‌ترین لایه پوست نفوذ کرده و آب موجود در هوا را به سمت خود کشانده و در نهایت منجر به حفظ رطوبت پوست می‌شود. از طرفی دیگر این دسته از کرم‌ها به افزایش ظرفیت آب پوست هم کمک می‌کند.

اگر فرد در شرایط آب و هوایی خشک باشد، کر‌م‌های جاذب رطوبت به جای اینکه رطوبت را از جو جذب کنند آن را از لایه‌های پایین‌تر پوست به سمت خود می‌کشانند. این کار در نهایت منجر می‌شود که پوست رطوبت بیش‌تری را از دست بدهد. در این شرایط به همراه ابن گروه از کرم‌ها باید از کرم‌های پوششی مانند وازلین استفاده کرد.

درمان ترک پا در تشت آب

پوست اطراف ترک پاشنه پا اغلب ضخیم‌تر و خشک‌تر از باقی قسمت‌های پوست است. همچنین به دلیل این خشکی، زمانی که به پوست پاشنه فشار وارد شود، ممکن است ایجاد شکاف کند. زمانی که پای خود را در تشت یا کاسه‌ای کوچک پر از آب شناور کنید و آن را مرطوب کنید، به مشکل خشکی پوست پاشنه پا کمک کرده‌اید.

بهتر است آبی که استفاده می‌کنید ولرم باشد، کمی صابون درون آن بریزید و برای مدت ۲۰ دقیقه پاهای خود را درون آب قرار دهید. بعد از این مدت زمان، به آرامی پای خود را خشک کنید. سپس از کرم نرم کننده پا استفاده کنید. اگر از محلول روغنی یا کرم‌های چرب استفاده می‌کنید، بعد از مالیدن آن، جوراب ترجیحاً نخی بپوشید تا چربی آن به اطراف پخش نشود.

این نکته را در نظر داشته باشید تا در زمانی که در حال خشک کردن پا هستید، با استفاده از اسکراب آن را لایه‌برداری نکنید. همچنین می‌توانید درون تشت کوچک سرکه بریزید و پا را در آن غوطه‌ور کنید.

پا در تشت ‌آب

پوشیدن جوراب تمام نخی در رختخواب

پوشیدن جوراب‌های صد در صدی نخی در رختخواب بعد استفاده از ژل روغنی روی پاشنه پا ممکن است به موارد زیر کمک کند:

  • رطوبت را در خود نگه می‌دارد.
  • اجازه می‌دهد پوست پاشنه نفس بکشد.
  • از کثیف‌شدن ملحفه‌ها جلوگیری می‌کند.
  • پس از چندین روز تکرار این روتین، پوست پاشنه پا باید نرم شود.

مالش دادن آرام پوست ضخیم شده با سنگ پا

زمانی که پوست مرطوب شد، مالیدن آرام سنگ پا به پاشنه پا، ممکن است به کاهش ضخامت پوست سخت و پینه و در نتیجه رفع خانگی ترک پا کمک کند.

دقت کنید که برای تراشیدن پشت و بریدن پوست باید از تیغ و قیچی استفاده کرد. افراد مبتلا به دیابت یا نوروپاتی نباید از سنگ پا استفاده کنند و در عوض باید به متخصص پوست یا متخصص پا مراجعه کنند.

جهت خرید انواع لوازم ارایشی کلیک کنید.

لایه‌برداری پا

برای لایه‌برداری پوست از سوهان مخصوص پاشنه پا، سنگ پا با دستگاه‌های مخصوصی که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند، استفاده کنید. بعد از لایه‌برداری پا، به پوستتان آب برسانید. می‌توانید راهکار تشت آب را بعد از لایه‌برداری هم انجام دهید. پا را با مالیدن اسکراب ماساژ دهید تا سلول‌های مرده از سطح پوست شما جدا شوند و قسمت‌های ضخیم و زبر شده پوست از بین بروند.

بسیاری از موادی که برای درمان ترک پا به کار برده می‌شوند، با هدف رطوبت رسانی و نرم کردن پوست وارد عمل می‌شوند. برخی از این مواد طبیعی را بشناسید تا به سادگی برای رفع ترک پا در منزل اقدام کنید. فراموش نکنید که اگر وضعیت ترک پای شما وخیم است و یا دچار بیماری‌هایی مانند قند خون هستید، برای درمان ترک عمیق پاشنه پا شخصاً اقدام نکنید و برای نتیجه بهتر به پزشک متخصص بروید.

استفاده از عسل برای ترک پا

یکی از روش‌های درمان خانگی برای ترک پا عسل است. با توجه به برخی از مطالعات انجام شده، عسل دارای خصوصیات ضدمیکروبی و آنتی باکتریال است و می‌تواند زخم‌های روی پوست را درمان و پوست را آب‌رسانی کند. می‌توانید بعد از آنکه پای خود را از درون آب بیرون آوردید، کمی عسل به پاشنه پا بمالید و یا در طول شب از کمی عسل استفاده کنید. قطعاً برای اینکه شیره و چسبناکی عسل به اطراف برخورد نکند، باید از جوراب ضخیم استفاده کنید.

مصرف بیشتر آب بسیاری از بیماری‌های ایجاد شده در بدن ما، ناشی از کم آبی بدن است که خشکی پوست نیز از این قاعده مستثنی نیست. از این رو، حتما مصرف روزانه شش تا هشت لیوان آب را برای تغذیه پوست خود داشته باشید. یک متخصص پوست در آمریکا می‌گوید: ” وقتی پاشنه پاهایتان ترک می‌خورد، فورا شروع به دستکاری آن‌ها نکنید؛ سریعا یک بطری آب بردارید و آب بنوشید!

پوست شما در طول روز به خصوص در آب و هوای سرد و خشک حدود یک لیتر آب از دست می‌دهد، بنابراین، هیدراته نگه داشتن بدن خود تا حد زیادی به تسکین پوست خشک یا ترک خورده کمک می‌کند. حتی اگر مصرف آب را در طول روز فراموش می‌کنید از هشدار یا ردیاب برای یادآوری کمک بگیرید. به علاوه، بطری‌های آب عایق که همیشه نوشیدنی شما را سرد نگه می‌دارد، هیچ‌وقت شما را از نوشیدن یک لیوان آب خنک و دلچسب ناامید نخواهد کرد.”

عسل برای ترک پا

درمان ترک پا با نوشابه

برای درمان ترک پا از نوشابه هم می‌توانید استفاده کنید. نوشابه به دلیل داشتن شکر زیاد به بهترین شکل لایه‌برداری پوست را انجام می‌دهد. بهتر است به همراه نوشابه مقداری روغن نارگیل هم استفاده کنید. چون روغن نارگیل یکی از بهترین آب‌رسان‌ها به پوست است.

برای درمان ترک با نوشابه باید مقداری از آن را درون ظرفی بریزید و سپس سه قاشق مرباخوری روغن نارگیل به آن اضافه کنید و آن را هم بزنید. پاهای خود رت درون ظرف قرار داده و به مدت ۵ دقیقه ماساژ دهید و بعد از ظرف بیرون بیاورید. ۳۰ دقیقه صبر کنید و بعد با آب پاهایتان را بشورید.

درمان ترک با نوشابه از راحت‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش‌ های درمان محسوب می‌شود.

درمان ترک پا با وازلین

یکی دیگر از راه‌ های درمان سریع ترک، استفاده از وازلین است. این کرم با استفاده از خاصیتی که دارد به‌ راحتی منافذی که رطوبت پاها از آن خارج می‌شود را می‌بندد.

برای درمان ترک پاها با وازلین باید بعد از حمام، یک‌ لایه بزرگ از وازلین بر روی پاشنه پاها بمالید و بعد یک جفت جوراب پنبه‌ای بپوشید تا به‌خوبی وازلین جذب پوست شود. این کار به بهترین نحو بازسازی پوست را انجام خواهد داد.

درمان ترک با وازلین هم از آن دسته راه‌های راحت و سریع است که بسیار مورد استفاده افراد قرار می‌گیرد و معمولا خیلی زود نتیجه درمان آن بر روی پوست دیده می‌شود.

درمان ترک پاشنه پا با روغن نارگیل

این روغن همیشه برای درمان پوشت خشک پیشنهاد می‌شود چون باعث می‌گردد پوست بتواند رطوبت خود را بیشتر حفظ کند. بعد از آنکه پا را از آب درمانی خارج کردید، از روغن نارگیل استفاده کنید. روغن نارگیل دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است و اگر وضعیت ترک پا به حدی است که ممکن است دچار زخم، خونریزی یا عفونت شود، روغن نارگیل برای پیشگیری و درمان کمک کننده خواهد بود.

لیمو ترش برای درمان ترک پاشنه

یک عدد لیمو ترش بزرگ را بردارید و آن را به دو نیم تقسیم کنید. آب آن را درون ظرفی خالی کنید ولی اجازه دهید کمی آب هم درون پوست لیمو باقی بماند. حالا هر کدام از دو برش را روی هر کدام از پاشنه‌ها بگذارید به صورتی که پاشنه درون برش لیمو قرار بگیرد. روی آن جوراب بپوشید و سی دقیقه صبر کنید. به دلیل اینکه راه رفتن در این حالت کمی دشوار است، بهتر است نشسته در انتظار باشید!

اسید موجود در لیموترش سلول‌های مرده پوست را جدا می‌کند و موجب نرمی سطح پوست می‌شود. همچنین می‌توانید ترکیبی از وازلین و چند قطره از لیموی تازه را روی پاشنه پا بمالید تا به خوبی جذب شود. این مواد را از شب تا صبح روی پوست خود نگهدارید و صبح آب بکشید. می‌توانید روی آن جوراب پشمی بپوشید تا با گرم شدن پا، تأثیر مواد بیشتر شود.

درمان ترک پا

سخن آخر

علت ترک پا هر چه که باشد، زمانی که عمیق و بسیار خشک شود راه رفتن را آزارددهنده می‌کند و اگر دچار اضافه وزن یا دیابت باشید حتما باید به درمان آن بپردازید. البته در بسیاری از موارد، پاشنه‌های ترک خورده پا نگران‌کننده نیستند و برای درمان ترک پا شما می‌توانید با استفاده از راه‌های درمان خانگی ترک پا که بالا اشاره کردیم این عارضه را برطرف سازید. اما اگر ترک پاشنه پای شما شدید است و دچار بیماری دیابت هستید، لازم است که حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

در تمام مدتی که پوست شما آسیب دیده است از آن مراقبت کنید تا پوست شما علائم بهبودی را از خود نشان دهد و طی چند روز تا چند هفته مشکل برطرف گردد.

فروشگاه آرایشی و بهداشتی ورانی بهترین محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت از پوست رو در اختیار شما قرار داده فقط کافیه کلیک کنید که در اسرع وقت محصول مورد نظر رو در دستتون داشته باشید.

دیدن محصولات فروشگاه ورانی…

دیدگاهتان را بنویسید