راه های جلوگیری از آفتاب سوختگی
راه های جلوگیری از آفتاب سوختگی
به طور کلی، آفتاب سوختگی اصطلاحی است که در رابطه با آسیب های ناشی از آفتاب نظیر قرمز شدن بخشهایی از پوست که گاهی با تورم و درد همراه است به کار می رود.
آفتاب سوختگی در اثر قرار گرفتن بیش از حد پوست در برابر نور خورشید و اشعه فرا بنفش (UV) خورشید ایجاد می شود. میزان شدت آفتاب سوختگی می تواند خفیف و شدید باشد.
عموماً میزان آفتاب سوختگی به عواملی مانند جنس پوست و مدت زمان قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب و تشعشعات نور خورشید بستگی دارد. آفتاب سوختگی خفیف پدیده ای عادی است که به سرعت بهبود می یابد. آفتاب سوختگی، یکی از عوامل اصلی و مهم در ابتلا به سرطان پوست است.
در رابطه با عوامل بروز آفتاب سوختگی باید اشاره کرد که میزان شدت اشعه فرا بنفش خورشید به زاویه تابش خورشید بستگی دارد. به همین دلیل می توان گفت بیشترین خطر بروز آفتاب سوختگی در ساعات ظهر است، زیرا خورشید در هنگام ظهر به صورت مستقیم روی پوست می تابد.در این بخش از آرایشی ورانی قصد داریم شما را با راه های جلوگیری از آفتاب سوختگی آشنا کنیم پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
جهت خرید انواع لوازم ارایشی کلیک کنید.
آفتاب سوختگی چیست؟
آفتابسوختگی یک واکنش التهابی بدن به آسیب پرتو فرابنفش (UV) به خارجیترین لایههای پوست است. ملانین، رنگدانه پوست، از پوست در برابر پرتوهای خورشیدی محافظت میکند. این ماده باعث تیره شدن قسمتهای محافظتنشده پوست بعد از قرار گرفتن در معرض آفتاب میشود. میزان ملانینی که هر فرد تولید میکند به ژنتیک او بستگی دارد.
به همین دلیل است که برخی افراد در مواجهه با نور خورشید دچار آفتابسوختگی و برخی دیگر برنزه میشوند. هر دو این موارد نشانه آسیب سلولی به پوست هستند. در افرادی که ملانین کمتری تولید میکنند، قرار گرفتن طولانیمدت در معرض نور خورشید میتواند باعث قرمزی، تورم و دردناک شدن سلولهای پوستی شود که به آن آفتابسوختگی میگویند. آفتابسوختگی درجات مختلفتی دارد و از حالت خفیف تا بروز تاول متغیر است.
بهترین روش های جلوگیری از آفتاب سوختگی چیست؟
1. خرید برندهای معتبر کرم ضد آفتاب
باید به این نکته توجه داشته باشید که تمام برندهای ضد آفتاب داری اعتبار و خاصیت یکسان نیستند. برخی نیز ممکن است برای پوست شما مناسب نباشند. علاوه بر اینکه کرم ضد آفتاب شما باید از برند معتبر و شناخته شده ای باشد. باید به درجه SPF (Sun Protection Factor) آن نیز توجه شود. عدد SPF باید حداقل 30 باشد ولی اگر محل زندگی شما جزو مناطق گرمسیری محسوب می شود، این عدد باید 50 یا حتی بالاتر باشد. همچنین باید حتما روی بسته بندی کرم درج شده باشد که در برابر اشعه های مضر UVA و UVB از پوست به طور کامل محافظت می کند.
2. استفاده از چند لایه کرم ضد آفتاب به صورت مداوم
از توصیه های مکرر متخصصان پوست در رابطه با استفاده از کرم های ضد آفتاب این است که حتما باید نیم ساعت قبل از خروج از منزل یک لایه کرم ضد آفتاب را بر روی پوست خود استفاده کنید. مقدار متوسط کرم ضد آفتابی که باید بر روی پوست استفاده شود حدود 40 میلی لیتر است. برای اثر بخشی بهتر نیز باید کرم ضد آفتاب هر دو ساعت یک بار تجدید شود.
3. زیر نور مستقیم خورشید قرار نگیرید
اگر قرار است ساعتی از روز را بیرون از خانه و در زیر نور آفتاب بمانید، خود را آماده کنید و کارهای لازم را انجام دهید. بهویژه اگر قصد دارید زمانی طولانی یا هنگام ظهر در فضای آزاد و در مجاورت آفتاب باشید. حتماً میدانید که نور خورشید 10 صبح الی 4 ظهر شدیدترین تابش خود را دارد. پس بهتر است تا میتوانید در این ساعتها از خانه خارج نشوید.
یادتان باشد حتی در روزهای ابری نیز باید برای جلوگیری از آفتاب سوختگی از پوست خود محافظت کنید. زیرا پرتو فرابنفش (UV) از لایههای ابر عبور میکند و سبب آفتاب سوختگی پوست شما میشود. بهعلاوه، سطوحی مانند شن، برف، سیمان و آب، نور خورشید را بازتاب میدهند. استفاده از دو نوع محافظ، سایهبان یا پوشیدن لباس مناسب به همراه استفاده از ضد آفتاب، بهترین روش برای کاهش مواجهه با نور خورشید است.
4. پوشیدن لباس های مناسب
تنها راهی که شما می توانید از پوست خود در برابر اشعه مضر خورشید محافظت کنید استفاده از کرم ضد آفتاب نیست. بلکه شما می توانید با پوشیدن لباس های مناسب از پوست بدن خود در برابر نور خورشید محافظت کنید. به این ترتیب دیگر نیاز نیست که به مقدار زیاد از کرم های ضد آفتاب گران قیمت برای بدن خود استفاده کنید. به این مورد نیز توجه داشته باشید که لباسی انتخاب کنید تا علاوه بر پوشش کامل بدن در برابر آفتاب، بتواند شما را خنک نگه دارد.
جهت خرید انواع لوازم ارایشی کلیک کنید.
5. هویج و سبزیجات
هویج و سبزیجات برگدار بدن ما بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل میکند که برای سلامت پوست، حیاتی است. یک متاآنالیز در سال ۲۰۰۷ میلادی نشان داد که بتاکاروتن پس از ۱۰ هفته مصرف منظم، یک نوع از محافظت طبیعی در برابر نور خورشید را فراهم میکند. منابع دیگر این ماده مغذی، شامل کلمپیچ، اسفناج و سایر سبزیجات برگدار هستند. به طور خاص، سبزیهای برگدار سرشار از آنتیاکسیدانهای لوتئین و زآگزانتین هستند که از پوست ما حتی در برابر سرطان پوست محافظت میکنند.
6. آجیل و دانهها گردو
آجیل و دانهها گردو، دانه شاهدانه، دانه چیا و کتان همگی حاوی اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ هستند. ماهی و تخممرغ نیز منابع عالی این چربی مفید برای پوست به شمار میروند. بدن ما نمیتواند امگا ۳ بسازد؛ بنابراین ضروری است که آن ها را از رژیم غذایی خود دریافت کنیم. امگا ۳ به بدن کمک میکند تا بهطور طبیعی با اثرات گذراندن زمان بیش از حد زیر نور خورشید مقابله کند.
نکاتی برای کودکان آفتاب سوخته
کودکان بنا به دلایلی در برابر آفتاب زدگی در معرض خطر بیشتری نسبت به بزرگسالان قرار دارند. کودکان معمولاً از خطرات آفتاب سوختگی آگاه نیستند و کمتر از اقدامات پیشگیرانه (به عنوان مثال ، ضد آفتاب ، سایه) استفاده می کنند. کودکان ممکن است نسبت به خورشید حساس تر باشند و در نتیجه به همان مقدار از آفتاب در بزرگسالان آسیب بیشتری به DNA وارد می شود. بنابراین ، استفاده منظم از ضد آفتاب برای کودکان ضروری است.
فرمولاسیون های کودک توصیه می شود، زیرا احتمالاً این مواد حاوی مسدود کننده های فیزیکی هستند (به عنوان مثال ، تیتانیوم دی اکسید یا زینک اکسید) که به نظر می رسد ایمن تر هستند. نوزادان زیر شش ماه باید از تابش مستقیم نور خورشید محافظت شوند و ضد آفتاب می تواند در هر قسمت از پوست که در معرض نور آفتاب است (مانند صورت و پشت دست ها) استفاده شود. ایمنی ضد آفتاب در نوزادان کمتر از شش ماه آزمایش نشده است. بنابراین والدین تشویق می شوند برای محافظت از کودکان در برابر آفتاب از کلاه ، عینک آفتابی و سایه استفاده کنند.
درمان آفتاب سوختگی
درمان باید فوری انجام شود، در اولین علائم قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش تهاجمی، دو مرحله ساده باید انجام شود:
- درجه حرارت را در نواحی آسیب دیده پوست از آفتاب به حداقل برسانید.
- مناطق آسیب دیده پوست را تا حد امکان مرطوب کنید.
- اگر به سرعت مکان های سوخته را خنک و مرطوب کنید، نه تنها علائم درد کاهش می یابد، بلکه تورم نیز از بین می رود.
- در خانه، توصیه می شود اقدامات زیر را انجام دهید:
- حفظ آرامش : یک موقعیت مناسب ترجیحا یک اتاق خنک و تاریک را فراهم کنید. تماس با آفتاب حداقل برای یک هفته و ترجیحا تا بهبودی کامل ممنوع است.
- پوست را با محلول ها، ژل ها یا اسپری های تخصصی درمان کنید.
- در دمای بالا، یک داروی تب بر مصرف کنید
- نوشیدنی غنی شده فراوان (کمپوت، نوشیدنی های میوه ای، آب معدنی بدون گاز) حداکثر 2 تا 2.5 لیتر در روز مصرف کنید.
- برای تسریع در بازسازی اپیدرم، کپسول ویتامین E را در روز مصرف کنید.
- به طور دوره ای پوست آسیب دیده را مرطوب کنید یا از کمپرس سرد استفاده کنید.
علائم آفتاب سوختگی
علائم خفیف آفتاب سوختگی شامل قرمزی و درد پوست است. اگر میخواهید بدانید این نوع آفتاب سوختگی چند روزه خوب میشود، باید بگوییم پس از حدود ۴-۷ روز، پوست پوستهپوسته میشود و پس از چند روز خوب میشود.
علائم شدید آفتاب سوختگی، مسمومیت با نور خورشید نامیده میشود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سوزش و تاول زدن پوست
- از دستدادن مایعات (کمآبی)
- عدم تعادل الکترولیت
- عفونت
سخن پایانی
امیدواریم این مقاله برایتان مفید و کاربردی بوده باشد. فروشگاه اینترنتی ورانی انواع لوازم آرایشی با بالاترین سطح کیفیت را ارائه میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا خرید محصول مورد نظر خود به وب سایت اینترنتی ورانی مراجعه کنید. خوشحال میشویم تجربهی خود را از مطالعهی آن با ما به اشتراک بگذارید. همچنین همرسانی این نوشته با سایر دوستان و آشنایان را نیز فراموش نکنید.
فروشگاه آرایشی و بهداشتی ورانی بهترین محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت از پوست رو در اختیار شما قرار داده فقط کافیه کلیک کنید که در اسرع وقت محصول مورد نظر رو در دستتون داشته باشید.